Dış Cephe Kaplama Uygulamaları

Dış cephe, bir evin makyajıdır. Stil ve tarzlara göre farklı çeşitlerde kaplama malzemeleri kullanılır. Taş, ahşap, tuğla gibi birçok alternatif bulunmaktadır. Örneğin doğal görünümlü bir ev istiyorsanız ahşap giydirme, taş kaplama veya tuğla kaplama ile bunu sağlayabilirsiniz. İstediğiniz atmosferi oluşturmak sizin elinizde. Dış cephe kaplamaları, hem dekoratif bir görünüm sağlar hem de yapıyı kar, güneş, yağmur gibi kötü hava koşullarından korur. Ses yalıtımı da ısı yalıtımı kadar önemlidir. Yapının içine gelen sesi, malzemesine göre sıfıra kadar bile indirgeyebilir. 

Dış Cephe Kaplama Nasıl Yapılır?

Öncelikle uygulama yapılacak yüzey kontrol edilmelidir. Yeni yapılarda duvar dış yüzeyleri basınçlı su ile temizlenmelidir. Esi yapılardaki toz kir yağ gibi parçacıklardan arındırılmalıdır. Dış cephe ısı yalıtımı, yüzey ve ortam sıcaklığının +5 derece üzerinde ve +30 derece altında olduğu koşullarda yapılmalıdır. Subasman profil montajı, yerden minimum 30 cm yukarıda, bina çevresini saracak şekilde yapılmalıdır. Subasman profil montajı, dış cephe yalıtım sistemini darbe, rutubet gibi sorunlardan korur. 

Uygulama yüzeyinin düzgünlüğüne göre polimer ve çimento esaslı ısı yalıtım levhası yapıştırma harcı uygulanır. Isı yalıtım levhaları, uzun kenarı yatay olacak şekilde subasman profili üzerine aşağıdan yukarıya doğru yerleştirilir. Uygulama esnasında mutlaka yüzey düzgünlüğü kontrol edilmelidir. Daha sonra dübülleme işlemi yapılmalıdır. Fakat işleme ısı yalıtım levhalarının yapıştırılmasından 24 saat sonra başlanmalıdır. Tek bir levha için kullanılacak dübel sayısı köşelere birer adet ve levha merkezine bir adet olarak toplam 5 adettir. 

Bina cephesi kenar ve köşeleri ve kapı, pencere bölümlerinin kenar ve köşe bölümleri için fileli veya filesiz alüminyum veya PVC profiller kullanılması gerekir. Bu bölgeler mekanik zorlanmanın en çok olduğu bölgelerdendir. Bu yüzden düzgün ve dayanıklı bir detay oluşturmak çok önemli. 

İlk kat sıvası, ısı yalıtım levhalarının yapıştırma işleminden minimum 24 saat sonra çelik mala kullanarak yapılmalıdır. Harcın kurumasını beklemeden mala yardımıyla donatı filesini yukarıdan aşağı doğru harç içerisine eşit şekilde yerleştirilir.

Son kat olan dekoratif kaplamadan önce yüzey emiciliğini dengelemek için astar uygulanır. Dekoratif kaplama, ikinci kat sıva ve astar uygulamaları tamamen kuruduktan sonra yani yaklaşık 6-7 gün sonra yapılmalıdır.

Rutubetli veya rutubet oranı artan dış cephelerde mekanik koruma ve nem önleme tamamlanmadan ısı yalıtımı uygulaması yapılmamalıdır. Sistemin doğru uygulanması için çok sıcak havalarda ve rüzgarlı günlerde dış cephe kaplama yapılmamalıdır.

Aklınızda ne tür bir proje var?

Aşağıdaki hizmet konularından birini seçerek devam edin

Ses Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Dış Cephe Kaplama Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Su Yalıtımı Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Isı Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Çatı Kaplama ve Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Zemin ve İç Duvar Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Sizi Tanıyalım

Sizinle iletişime geçebilmemiz için gerekli bilgileri sağlayabilir misiniz?

Tüm yalıtım projelerinde %20 indirim ve 36 aya varan vade seçenekleri için son günler