Isı Yalıtım Uygulamaları

Yapılarda ve tesisatlarda ısı kayıp ve kazançlarının sınırlandırılması için yapılan işleme “Isı Yalıtımı” denir. Yapılan bir araştırmaya göre Dünyada üretilen toplam enerjinin yaklaşık %50’si binalarda tüketiliyor. Binalarda tüketilen enerjinin de çok büyük bir kısmı binaların ısıtılmasında veya soğutulmasında kullanılıyor. Ancak doğru bir yalıtım uygulaması ile ısıtma ve soğutma giderlerinde büyük bir tasarruf sağlanabilir.

Binalarda ısı yalıtımı yaptırmak, ekonomik açıdan olduğu kadar çevresel öneme de sahiptir. Bunun yanı sıra, ısı yalıtımı yapılarak daha konforlu ve sağlıklı bir yaşam sürmek, konutların ömrünü uzatmak da mümkün olmaktadır. Binaların ısıtılması amacıyla büyük oranda fosil yakıtlar kullanılır. Fosil yakıtların yakılması sonucu yanma ürünü olarak açığa çıkan gazlar, hava kirliliğine ve küresel ısınmaya neden olur. Isı yalıtımı uygulamaları ile konfor koşullarının olusturulmasında kullanılan enerji miktarının azalması, küresel ısınma ve hava kirliliğinin artmasını önler. Yapılarda kurallara uygun sekilde gerçekleştirilen ısı yalıtımının bireyler ve ülkeler açısından pek çok yararı vardır.Bunların en önemlisi ısı yalıtımının enerji tasarrufuna olan katkısıdır. 

Farklı sıcaklıktaki iki ortam arasında ısı geçişini azaltan ısı yalıtımı binalar için büyük bir önem taşır. Yalıtımsız bir binada pencerelerden yaklaşık %10-%25 oranında ısı kaybı yaşanırken dış cephelerden %50 oranında ısı kaybı yaşanır. Bu nedenle binalarda ısı yalıtımı enerji tasarrufu açısından oldukça kritik bir uygulamadır. 2011 yılında Enerji Verimliliği Kanunu ile ısı yalıtımı zorunlu hale getirilmiştir.

Isı Yalıtımı Nasıl Yapılır?

Isı yalıtımı, diğer bir değişle mantolama karşımıza yalnızca dış cephe yalıtımı olarak çıkmaz. Aynı zamanda çatılarda yalıtım, duvarlarda yalıtım, pencere ve kapılarda izolasyon yapılmaktadır. Ancak en çok enerji tasarrufu sağlayan duvarlarda yapılan dış cephe mantolama uygulamalarıdır.

Dış cephelerde yalıtım, ısı geçişini en aza indiren malzemelerin binanın dış cephesine monte edilmesi ile yapılır. Ana malzeme ısı yalıtım levhası olmasına rağmen, bu malzemeyi duvara monte etmek için kullanılan köşe profilleri, dübeller, levha yapıştırma harcı gibi malzemelerin de en az ısı yalıtım levhası kadar özenle seçilmelidir. 

İzolasyon malzemelerini seçmek kadar ısı yalıtımını yapacak uygulamacının da doğru seçilmesi önemlidir. Bizler de sizin için buradayız.

Aklınızda ne tür bir proje var?

Aşağıdaki hizmet konularından birini seçerek devam edin

Ses Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Dış Cephe Kaplama Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Su Yalıtımı Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Isı Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Çatı Kaplama ve Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Zemin ve İç Duvar Yalıtım Uygulamaları

Lütfen ihtiyacınız olan hizmeti seçin

Sizi Tanıyalım

Sizinle iletişime geçebilmemiz için gerekli bilgileri sağlayabilir misiniz?

Tüm yalıtım projelerinde %20 indirim ve 36 aya varan vade seçenekleri için son günler